Wednesday, December 21, 2011

insaf sekejap .


Ya Allah , ampunkan lah dosa-dosa ku , dan lindungilah aku dari orang-orang yang sentisa tak abis abis , sakit ati , and ngutuk aku blakang2.,dan juga jauhkan aku dari cik ANONN-ANON yang jahil dan dungu dari menjadi stalker blogku ini YA ALLAH ,

Monday, December 19, 2011

Cuti -Cuti ~

sebelum aku hantar family aku semua pulang ke kampung , aku bawak jela derang pergi i-city .,nak save cost .. save la sangat , hahah.Aku rase ni dah kali ke-4 aku jelajah i-city .Aku pon pelik jugak adik - adik aku ni tak bosan pulak pergi sane ,Tapi best jugak la sebab i-city dah ade kemajuan , masuk pon dah tak ade "jin-jin" yang bagi tiket , sekarang guna auto pay punye mechine , :)
Kat sane jugak dah ade mini funfair , and tak lame lagi bakal ade eye of Klang pulak kot dekat sane . haha.
Klang ? kenape kelang ?bukan shah alam ? .,hah . korunk pergi la tengok google map .aku malas nak explain dalam ni . :P

Ade spin wing (kalau tak silap , lupe ni ) , space walk , (kalau korang malas nak jalan ronda-ronda icity ni korang boleh la kayoh benda alah ni , macam naik mini train tapi jenis kayuh punye , and rail die tinggi tak tinggi sangat la . Kalau terjatuh pon patah kaki tangan je , tak membawa maut. keh3.Sekali naik rm10 untuk 2 orang  ).Lepas tu dah ade pirateship , (ni takkan korang tak tau kot , sape yang pernah g funfair ke ,tak semua funfair ade ye  .genting higland ke , sunway , mesti ade benda ni ).Then ade lagi la permainan kanak - kanak . like kuda yang pusing-pusing tu yang biler budak- budak naik rase teruja kejap .,:) ...lain-lain tu semua sorang rm5 ringgit , murah takk ??.,sorang dua boleh la  , kalau dah berpuluh orang saudara yang datang alamatnya kaya la i-city  . :P

nak publish sikit pixs and muka-muka kanak2 riang:

spin wing ke ape ntah ni  , lupe name die , time ni benda tu tengah pusing ,tu yang nampak macam ghasper je tu :P

awek terhangat , pilih la kami :P

cenyummm.. :)
makan jap .lapo ..

saya tengah stress ni , tak nak balikkk !
pirateship.,duduk dekat tengah tak kecut perut pon .:P

p/s: next destination , jelajah melaka pulak , weee ~ tak sabaq naaaa. :)

Saturday, December 17, 2011

XXXXLLLLL ~

hello u olss.,
huh .really tired sebab teman mak and adik-adik pergi shopping baju sekolah derang ,
Penat jugak melayan kerenah si adik bongsu , macam - macam kau nak ye dik ,kau nak beg beroda la ape la ,
untung la kau anak bongsu kan .ape kau nak sume dapat . Aku jela yang mengalah ~   :(
lepas abes bersoppin , mak belanja kami makan ,
Ape yang menarik perhatian aku ialah kedai dia pon ade makanan dan minuman ikut saiz , dari XL - XXL ,
Well , dah badan pon saiz XXL , aku pon order la air XXL , and nosi goreng jepun , memang kenyang and terbaikk !, memang sesuai la untuk tambahkan lagi berat badan aku kan ,  :P


air apple XXL , boley minum 2 orang . :P
nasik goreng jepun , 


beza kan saiz ?

Friday, December 16, 2011

selamat pengantin baru ~

seperti yang dijanjikan .
Secara ringkasnya saya ingin mengucapkan selamat pengantin baru kepada Kak Linda Rahmat dan Abg Affendi (betol la kot name ni :P ) kerana telah selamat melaksanakan walimatul urus mereka pada 11 December 2011 yang telah berlangsung di Pontian , Johor . Semoga anda bahgia hingga ke anak cucu dan dipanjangkan jodoh hendaknye , : )
Anyway thanks dekyam sekeluarga kerana menjemput kami untuk menghadari majlis tersebut ,
Even si dekyam buzy kerana dia adalah orang penting ketika itu , penting la sangat . hahahah.,tapi kitaorang tak kesah janji dapat makan , sampai 2 round gak la kami makan , .first untuk breakfirst (sebab tak sempat nak breakfirst pagi-pagi tu , hahaha) and lagi sekaliu baru la betul2 lunch .muhahahaha.
Dah name pon kenduri , sah2 datang bagi makan ye tak .keh3 .
btw , thank you so much ,
anda adalah pasangan secocok . :)

ambik berkat , mane tau akuh plak lepas ni kawen (berangan)

madhihah shy-shy cat nak posing , :P

ok saya memang gemokk .

ok kami memang simple , and demokkk. :P

congratsss :)



tak sempat nak ronda JB sebab my bf ader kerja , .penat - penat drive dri JB then aku dapat berita besan nenek aku pulak meninggal , so aku pon terus bergegas balik ke negeri sembilan , dan balik semula ke rumah aku dengkil pada hari yang sama tu jugak , Tahun ni ramai betul keluarga aku yang pergi tinggal kan kami , berturut - turut meninggal dunia , mungkin ade hikmah di sebaliknya ,


p/s: i miss my grandpa n grandma :(

Tuesday, December 13, 2011

weekendssssssssss

hallo hallo hallooo u olss..cehat tak ? ngee ~
aku pon tak tahu lar nak update cherita aper lagir , takder idear larr .,,grrrrrrr.,opss sorry gilos jap .
Hari isnin kan hari birthday sultan selangor , aku cuti  , so aku pon p la bawak family aku pergi Desa Water park .,so what ? ade aku kesah ?
u ollss tak kesah pon aper aku pedulik , dah ni belog aku kan , kau ade ?? hekhekhek .
sebenarnye aku nak update belog pasai aku pegi kenduri kawen akak BFF aku  dekyam  (bukan nama sebenar) tapi aku luper nak blutut pic aku dengan si pengantin , so next entri  nanti la ye sayangss . :)
ok back to the main topic ,
Maybe aku orang yang baru pertama kali nak jejak kaki dekat Desa Water park tu kot and u ollss sume mesti ade yang pernah pergi kan , tapi aku tak pedulik nak jugak cerita kat sini , wekkkk , :P
Not bad jugak la pergi situ even tempat tu tak dela adventure mane , setakat nak berendam memang puas hati la sebab air nyer bersih dan tak was - was nak mandi ,  :)
Aku dah tak ade idea nak bawak adik - adik aku p jenjalan , so aku bawak jela derang pergi sane je ,
Al- maklum la sekarang kan cuti sekolah , so adik - adik aku meronta-ronta bosan lepak dekat rumah 24 jam ,

jeng jeng jeng..geng kuat berendam sudah sampeiii ..

yeeaahhhaaaaa...

bubyeee , waterparkk .. :P

lepas je balik dari desa waterpark adik aku yg montel sorang ni merengek pulak nak p main bowling ,
so aku layankan aje la ,
hai , name saye montelll . :)

amboi bz nye pilih bowlaaa . :P

even aku penat time tu tapi aku layankan ajela kerenah derang ni ha, ..akak penyayang tak aku ?.muahahhaha .

Thursday, December 8, 2011

boleh caya ke ?

Macam biasa la masuk - masuk opis , terus setup laptop then sumbat earphone dalam telinga ,
Lepastu pasang volume kuat-kuat , biar Hantu kak limah (bukan nama sebenar ) sakit hati panggil aku sebab aku tak dengar ,So terlepas dari buat kerja.muhahahaha.
Ok cukup . Bukan itu yang aku nak cerita ,
Cuma aku tiba-tiba teringat officemate aku pernah kata pasal perempuan yang dah hilang dara macam mana , .Maksud aku perubahan fizikal yang boleh lelaki atau perempuan perasan , tapi selalunya opcoz lelaki la yang perasan kan ,.
contoh kalau perempuan tu hilang dara bontot atau punggung die  " jatuh " ..ahaa jatuh disini bukan jatuh ke lantai ye u ollss,kesian perempuan tu dah takde montot.wakakakak.opsss..ape aku merepek ni  = . = ' ..mungkin akibat bosan terlampau .
Jatuh di sini bermaksud , labuh atau erti lain xde UMPHHH la orang lelaki nak tengok kan , 
Tapi boleh di guna pakai ke tanda-tanda ni ? . aku cuma musykil , mane la tahu kalau perempuan tu dok kerja kat opis tak bangun-bangun dari tempat duduk , kemungkinan bontot boleh jadi leper jugak ..Kan?
Disebabkan itu lelaki dah syak yang perempuan tu hilang dara . Tak memasal je kot , kesian pompuan tu dah kena fitnah.
Tanda yang kedua tumit merekah atau pecah .,hah , yang ni lagi la aku tak caye ,.ape kene mengena kalau dah hilang dara ada kaitan dengan tumit pecah ? .Oooo..kalau dah DARA tu pecah means semua benda yang pecah-pecah kat badan atau anggota perempuan tu korang nak cop yang perempuan tu dah tak ade dara la ? ..macam tu  ?
Kalau fikir secara rasional pun kemungkinan perempuan tu selalu berdiri tak duduk - duduk , atau ade masalah kulit kering , kemungkinan tumit derang boleh jadi macam tu ,,
Tak paham betul dengan pemikiran lelaki yang tak open minded , elok - elok ko usha perempuan tu bajet suatu hari nanti kau boleh la tangkap cintan la dengan minah tu , tapi bile tengok tang bontot die yang labuh tu terus kau reject , kau anggap die dah tak ade dara .Sungguh kolot pemikiran tau !.
Kalau nak tau pompuan tu ade dara ke tak kau test je terus ,kat situ konpem kau boleh tau pompuan tu ade dara ke atau dah tak ade .PAHAM?


p/s : entri ini hanya rekaan semata-mata  tidak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang sudah meninggal dunia ,

Monday, December 5, 2011

ok ke kalau pakai ni ?

seriuosly aku minat snagat jeans ni,
tapi aku takut xde saiz untuk aku jerk.hahahahaha.
Al-maklum la montot "kecik" sangat .,tapi aku tak kira nak jugak beli jeans high waist ni !



p/s: ade sesapa nak belikan untuk aku ??

Surat untuk kawan lamaa ~

kelmarin aku bertemu rakan-rakan karib yang satu sekolah dengan ku dahulu ,
tujuan utama untuk menyambut birthday rakanku ,nurul (bukan nama sebenar ) .
Lagipun aku dah lame tak jumpe derang semua , peraasan rindu terhadap mereka begitu membuak - buak ,  
fuhlamakk , .. macam tulis cerpen je seyh . =.='

ok.terus ke isi penting ,
bile dah lepak opcoz ade cerita pasal zaman sekolah , dan pada hari itu jugak la aku BARU tahu yang seorang rakan dari team aku , minah I (bukan nama sebenar ) touching denganku sebab dulu aku pernah marah dia .,ok sebelum tu aku nak cerita lah sikit pasal zaman lampau aku  , dulu masa aku dok dekat hostel , aku telah dilantik menjadi Ketua Aspuri(perempuan) @ KA  .Dan pada waktu dulu  , biasalah budak baru nak up , masing-masing ada kapel sendiri .Time riadah petang atau hujung minggu memang konpem la derang ni akan pergi dating punye ,.Kalau dating je aku tak kisah , ni kau boleh pulak pegang-pegang tangan la apela .Kau buat benda tu semua kat tempat awam kot dan sah-sah mesti akan ade jugak orang yang nampak perbuatan korang tu , 

Suatu hari , ade seorang minah B(bukan nama sebenar ) datang buat report kat aku .Yang paling aku tak boleh bla , minah B tu cakap aku ni macam berat sebelah la kononnye , mentang-mentang kawan baik yang pergi dating aku boleh senyap je tak sound pon si minah I tu ,.Aku pon hangin la kot and tanpa pikir banyak aku terus marah kau KAWW-KAW punye sampai kau nanges-nanges.,
Rase kesal tu adela la jugak tapi nak buat macam mane kau yang paling teruk antara derang-derang yang dating time tu , Demi tanggugjawab aku marahkan kau ,.Aku bukan sengaja , tapi terpaksa .
Nanti aku tak nak di COP sebagai KA BERAT SEBELAH pulak .
Dan lepas dari tu , kau terus pulaukan diri kau sendiri dari group , mungkin kau terlalu marahkan aku kot , 
Kau TERpaksa kawan aku sebab kau tak nak aku perasaan yang kau sememangnye marahkan kau kan ?
aku tau ..tapi aku rase aku dah mintak maaf dekat kau lepas tu . .Tak tahu la kau maafkan aku ke tak kan . 


Rasa klakar dan sebersalah pun ade biler terkenang balik masa zaman sekolah dulu . Aku memang seorang yang HOT TEMPERED  dan junior-junior dulu pon memang ramai yang benci aku .Korang tak tahu perasaan yang diberi tanggungjawab macam mane .,Biler aku tak marah korang semua , warden mesti carik aku dan memang aku la balik yang rase sakit ati sebab kene marah disebabkan perangai korang - korang yang tak paham bahasa .
Kau akan paham perasaan aku bile kau dilantik menjadi KETUA suatu hari nanti !


ps : kepada minah I , jangan la touching 2 lagi dengan aku . benda dah lame dah berlaku , Hope kau maafkan aku ye  . aku shayangkan  member2 aku  :(

Thursday, December 1, 2011

Nak Kahwin #edisi mengenyam #

mengenyam ? kau paham tak ape itu mengenyam ?
mengenyam tu bermaksud menggatal yang teramat .,mengenyam tu dalam loghat nogori sembilan .
ok anda ditipu ., aku pun tak berapa sure mengenyam tu lohgat mane , keh3~
tadi masa attend meeting dekat office tiba-tiba bos tanya aku bile nak kawen ? . hok aloh bos ni , nak tanya pun slow - slow la bos ,ni di tengah orang ramai kau p tanya aku bila nak kawen , umur aku baru 21 bos , cara kau tanya macam aku ni anak dara tua je ,
cisss.  ye . aku sedaw badan aku memang macam orang tua .tapi i muda lagi taw ~ z z z z z z z z z z z.
ok cukup !
tapi memang aku akui rasa sangat cemburu dan jeles (bukan sama maksud ke ?) dengan rakan - rakan yang dah berkahwin dan yang akan berkahwin.Macam best je . haha . MACAM la , takdir semua di tangan ALLAH , bahgia ke tak wallahualam  yang penting kita dah jalankan kewajipan kita sebagai manusia disamping mengelakkan maksiat dan membanteras anak - anak luar nikah ..
macam pakar motivasi tak ?? keh3 ~

Betul ape , kalau kau dah kahwin , kau nak cium , peluk , pegang sana sini pun orang tak kisah , kalau orang nak marah pun kau tepekkan je kad kawen korang dekat dahi mereka .So that derang sedarlah yang korang tu dah kahwin.KAN ?
Plus kalau dah kahwin , xdela risau sangat laki kau buat ape , makan ke , mandi ke tak sebab dah tentu-tentu laki kau 24 jam bersama dengan kau.

Herm . bila la agaknya laki idaman aku nak 'sampai ' ni erk,..keh3! .

Friday, November 18, 2011

my mood now


Ni la mood aku ketika ini ,sangat tension , bengang dan nak jadi bangang pon ade . 
Aku bengang dengan HANTU KAK LIMAH *bukan nama sebenar* sebab minah ni hari- hari panggil aku suruh raise request la , consolidate semua info la , 
Heloooooo kak limah ku sayangs , aggreement mengatakan aku boleh bagi komitmen sebanyak 10 % sahaja untuk projek kau .tapi ni macam kau dah bagi 1 projek dekat aku tahu ?.
Aku ade projek lain kot nak buat , nak follow up customer dari sane sini la , facing with the cerewet customer yang sometimes aku nak je lepuk-lepuk muka derang *dush3x*.
lagi sekali kau panggil aku , boleh jadi macam ni kot  :



Thursday, November 10, 2011

kau tak tahu malu ke?

kali ni entri pasal gugurl yang tak reti tahu malu . ape kau dah tak de kemaluan ke ha ?
contohnya laa kau . ha yelaaa kauuu..kau ada boypren dan aku tahu kau sayang giler-giler la dengan boypren kau tu sampai sangup mati bersama kan ?
tapi tak perlu kot sampai kau nak control facebuk boypren kau .Control dekat sini lebih kurang macam kau tu seolah-olah nak jadi admin fb boypren kau tu . Setiap jam kau nak login dan tengok kalau - kalau ade minah lain yang send IM or post dekat wall fb boypren kau tu. Sikap kau melampau sangat douhh.,dia belom jadi husband kau lagi kowt..ohh pleaseee..~
yang lagi tak boleh blah tu , kau sendiri yang hantar wall post dekat facebuk kau sendiri guna facebuk boypren kau . konon nye nak tunjuk laaa yang boypren kau tu sayang kau sorang je dan memang niat kau nak menunjuk pon yang kau tu awekk die kan ?
padahal boypren kau tak beriya sangat pon macam kau . Kau je yang SYOK SENDIRI !

itu first .

secondly , berkenaan dengan gugurl yang konon gilerkan publisiti .
Kau sanggup IM semua frens kau dekat fb semata-mata suruh LIKE  kau punye status ., watttaaaaa%&%^%^*..pompuan macam kau ni memang layak makan kaki je kowttt .

ketiga , pompuan yang snap pictures santek -santekkk lepas tu upload dekat facebuk , nahhh setepek muka kau terpampang dekat facebuk tu .Ape kau engat orang nak tengok sangat muka kau ? . upload pic tu aku tak kesah la , tapi yang aku meluat kau publish and siap letak komen "siler kumen my pic oteyhh " ..
huh . buang mase je nak komen pic kau tu , banyak lagi kerja lain nak buat .BOOOOOOO..lepas tu pulak dah la kau upload satu - satu pictures kau , dan satu-satu plak la kau nak publish dekat orang , eshhh.semak je wall facebuk aku dengan muka kau . .meluattt nyahhh ~



p/s : entri aku ni untuk semua orang and umum ok.kau terasa memang padan la dengan muka kau yang santekk itu , :)

okthanksbye!

Wednesday, November 2, 2011

MARA oh MARA ~

tadi aku menelefon pejabat MARA , aku nak tanya pasal pendahuluan mara yang aku pinjam dulu sebanyak 2K, kalau nak di ekotkan dah boleh je bayar , tapi aku tak de masa nak pergi MARA pergi bayar .
deyyy bape banyar words BAYAR dahhh.
tup2 aku dapat surat yang mengatakan aku dah tertunggak sebanyak RM400 dan kalau aku tak bayar nama aku dan nama penjamin aku akan di senarai hitam kan .MARA bagi aku tempoh 30 hari dari tarikh aku dapat surat tu ,
Sumpah aku tak dapat  ape-ape surat pon sebelum tu .Tetiba je aku terus dapat surat yang aku katakan tadi.
Aku rase dah lebih 30 hari dah ni .Sah - sah nama aku dah blacklist ,arghhhhh.kecah la MARA ni.
Tanpa segan silu aku call la MARA then yang paling aku sakit hati derang pass call aku dekat lebih 5 orang . dan kau bayangkan aku dah penat nak tanya benda yang sama iaitu " cik saya nak tanya pasal pendahuluan yang 2000 tu bleh ? . ".
ikutkan hati nak je aku letak ganggang telepon. !
tapi mengenangkan nama aku dah hampir nak blacklist aku tabahkan hati untuk ulang pertanyaan yang sama kepada 5 orang pompuan - pompuan yang menyambungkan talian aku ntah kemana-mana,
last skali orang yang ke - 6 bagitau " cik , pasal tu , cik kena call no ni xxxxxxxxx" . wtf ~
cuba kau bagitau dari tadi kan senang hidup aku..hadoiiiiyaiii.

aku pon dengan sepantas kilat mendail no yang operator tadi bagikan ,

aku : hello , cik saya nak tanya pasal pendahuluan yang 2ooo tu , adakah ni orang yang tepat untuk saya tanya (fobia takut kne pas kat orang lain lagi )

cikMARA : ye , betul .ade ape saya boleh bantu ?

aku: cmni cik, saya tak dapat ape-ape surat pon sebelum ni , tapi tetiba dapat surat kena bayar 4 ratus and name pon nak blacklist dah ni , saya terkejut gak arh tetiba je cmtu .

cikMARA : ohh.cik terkejut ye ? . rilekk -rilekkk.,tarik nafas panjang - panjang dan lepas,insyaAllah perasaan terkejut cik akan hilang , .

aku : (syial   tol.langsi sungguh kau ye .. wakenabebbb )siyes la cikkk.   saya   tak memain nehh !

cikMARA : opss maaf , cik kena update dekat MARA je cik tengah buat ape sekarang , InsyaAllah kami akan bagi masa lagi dekat cik untuk bayar ,

n bla . bla . bla ....


sampai situ saje , lepas ni aku dah malas nak call mara , semuanya nak langsi !.grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Monday, October 31, 2011

comel takkk?

tengah bosan- bosan dekat office , aku pon dengan tanpa segan silunya login facebook , aku tak tahu kenapa hidup aku macam bosan dan serabut sungguh , mungkin inilah penangan pasangan yang sedang bercinta bergaduh .Sungguh sakit and geram tahu ?
ok tutup cerita ,
sedang tengah sibuk berchatting dengan kawan - kawan di muka buku , tetiba sepupuku , tag gambar aku mase aku kecik -kecik , aku sendiri pun x boleh nak cam itu aku ,.(ayat tak boley bla )

jeng ..jeng ..jengg..ini diaa si budak chomelll ~

montel tak ? , dari kecik smpai besaw tembam !.kui3...

missing you :(






my phone was silent since u are gone , saya rindu awak :( , sorry if i'm wrong .But frankly , i never find someone like you before ..

Thursday, October 27, 2011

15 perkara tak suka pada lelaki ~

ha. kali ni entri aku pasal perkara yang kaum perempuan tak suka dekat kaum lelaki ni .
wa..kau hengat(kaum laki) kau je buley tulis macam -macam ?.kau hengat kau bagus sangat nak kutuk pompuan ?
even aku tak tergolong dalam golongan gurls2 yang u oll kutuks,,(huahuahua)

hah, ni dia 15 perkara yang gugurls tak suke pasal u oll tawww : (gedikkss)


1) kau pakai sua kecik ekut kau punye cutting kaki , kau hengat kau hensem pakai mcm tu ? selekeh siot , dah macam orang indon dah aku tgk.kalau boley kau nak pakai seluar yang cutting untuk perempuan yang saiz adik aku darjah 6 tu,   kalau kaki tu ade bentuk x pela jugak  .Ni dah macam ranting kayu dah aku tengok.

2) kau buat style rambut ala - ala mamat korea , tutup sebelah mata , lepas tu bagi colour - colour sikit , lepas tu kau snap gamba sambil buat muka stim , muka kau macam nak mintak penampar je douh.

3) ha , rambut ala -ala mamat korea tu sedap lagi la mata memandang , tapi bila tahap kau dah buat rambut mohok , pacak -pacak , sampai tangan boley berlubang siott bile usik rambut kau tau ?.ntah berapa   botol minyak rambut kau guna dalam satu hari , membazir je douh.

4) yang paling aku menyampah bile kau modified motor atau kereta kau ,bagi bumi ni bergegar bile kau press atau tekan minyak kereta  mahupun motor kau , kasi bingit telinga gua kau tahu ?.ekzos tu kalau boley bagi besar2 , boleh sumbat kepala kau kot dalam ekzos tu.

5) Yang paling kaum perempaun pantang skali bila kau (lelaki) jadi playboy . hek elaa.kau bajet kau hot je  .perempuan keliling pinggang , kau buat perempuan macam tukar baju.hari ni kau keluar dengan minah tu , esok plak kau keluar dengan minah ni .kau kate perempuan ni kalau lagi kerek lagi la perasaan kau nak main and tinggalkan die membuak2. yang minah tu pon banggang, cepat sangat nak bagi itu ini .(opssss.sorry bab ni aku tak dapat nak backup mane2 pihak ye.)

6) kau suka amek gambar time kau tak pakai baju , lepastu kasi upload dekat laman- laman sosial seperti facebuk. . Hape kau ingat badan kau macam malik noor?.,badan pun macam papan ade hati nak publish dekat orang , lepas tu dengan dada berbulu..eeeeee.,geli kott.ape kau nak jadi pornstar ke ha ?

7) kau suka mintak duit dekat perempuan , mintak topup la .siyes la kau ni x gentle langsong !.,kalau aku jadi kau malu kot , jatuh waterface i.huhuh

8) kau suka pakai spek mata hitam , yang tu memang aku tak kesah la kau nak bergaya ke ape. tapi takkan la sampai dalam shopping complex pun kau nak pakai spek mata hitam kau jugak .Nak style pon bertempat la wei . kau jangan ingat kau pakai spek kat dalam shopping complex kau bajet yang diri kau tu macho , memang nak makan kaki namenye.bluerkkss.

9) Kalau kau nampak awek kau pakai seksi - seksi knape kau tak bagi je ceramah dekat awek kau suruh die tutup aurat ke ape , ni tak , kau lagi suka and dorong awek kau tu pakai seksi-seksi , kau kate " i suka tauu tengok you pakai singlet and sua kontot ni , nampak u lagi hot.. ".jangan nak salahkan perempuan je bawak kau masuk neraka same walhal kau sendiri tak nak tegur salah awek kau ,

10 ).kau mane layan perempuan yang stok pakai tudung and tutup aurat ni , kau nak pilih awek yang tak bertudung je . rambut ketak - ketak , curly ,cun..Boley la kau nak berlagak dengan member-member kau sebab kau dapat awek paling hot kan ? and bile kau tengok awek pakai tudung lalu je dekat sebelah kau lagi kau bahan ade la .,ape hina sangat ke pompuan yang pakai tudung ni ha ?

11) kau nak add perempuan yang hot je dalam friendlist facebuk kau , pompuan yang pakai tudung kau tak nak plak add ? ape kau ingat muka kau handsome sangat ?podahhhh,

12) kau ni hati kering , kau dah buat awek kau frust menonggeng sikit pon kau tak pedulik , masalah bunuh diri sebab putus cinta ni semua berpunca dari kau tahu ?.kau suka buat perempuan menaruh harapan dekat kau . bile kau dh bosan kau blah macam tu je . keji siott perangai kau.

13) kau kate kau nak amek perempuan yang baik , alim , sopan , and masih ada dara lagi untuk jadi bini kau ,kononnyee laaa.padahal kau dah merosakkan anak dara orang lain . ade hati pulak nak dapat bini solehah , jangan harap la . kau tak pikir ke ape balasan yang kau akan dapat nanti ??

14) ha yang ni lagi terokk. kau suruh awek kau pakai sopan - sopan , pakai tudung, tapi dah beratus gambar seksi and tak bertudung die kau dapat , ape kes ? , lepas tu boleh pulak kau nak letak pic die yang  tak pakai tudung tu jadi walpaper kau . nak bagi semua orang nampak ?, serupa kau suruh awek kau tayangkan rambut and body dekat semua orang  . same je kot.

15) kau suka type message atau buat status kat wall fb kau macam budak - budak .
contoh : "aye windu diee " , "shayang uat apew tuuu ? " , "nanti kitewww pegiww mamam nakk ? "
eeee...x sesuai douhh , macam sotong je lembik .bluerkkss,


ha.ok itu saje , kau terasa padan muka . aku tak mention name kau pon kan ?.this is for SEMUA lelaki okthanksbye !.

Tuesday, October 25, 2011

yang busuk akhirnya menjadi wangi jua ~

erk.,gapo dio tajuk entri aku kali ini ?, mesti korang pun pelik jugak kan ? adoii.
aku bagi contoh yang terang benderang je la ye,
contoh la , kau pernah kutuk atau menyimpan sedikit perasaan tidak suka dekat someone tak kisah la die tu officemate kau ke, classmate kau ke , and etc ...and finally secara tiba- tiba die jadi kawan baik korang sendiri.mesti korang pernah kan ? .,
tu la yang aku maksudkan dengan tajuk entri aku tadi .ade kena mengena tak ? ,
tak ea?. ha memandai korang la . ni belog aku so tak kisah la aku nak bagi title ape.haha
selama hampir 21 tahun aku hidup ,(cewahhh macam dah tua sangat la pulak bunyiknye ) benda yang kebanyakannye terjadi perkara macam ni la.
mesti korang tertanya - tanya ape motif ntah aku nak tulis pasal entri macam ni ?
sebabnye aku pun tengah alami benda yang sama sekarang ni , yes aku ngaku aku pernah jugak la simpan sedikit perasaan benci dengan orang - orang tu , tapi Alhamdulillah derang dah kamcing dengan aku . Kamcing ke ?..kira ok laa.,tak lagi macam dulu..
so the conclusion, don't jugde a book by it's cover , mungkin tang luaran korang tengok die tu macam kerek or maybe antisocial ,tapi better la korang kenal die dengan sedalam - dalamnya then baru boleh judge die tu orang yang jenis macam mane . Kadang - kadang orang yang kita sangka baik dan berhati mulia tu tak tentunye die baik sepenuhnya . mungkin dia hanya berpura - pura untuk menarik perhatian orang supaya kawan dengan dia atauu ... ha lu pikir la . So kita kena la kenal die dulu then baru la nak buat gossip yang dia tu orang yang jenis macam mane . ok?

peaaceee yawww.. >.< v

Friday, October 21, 2011

makan ni jelaaa ~

hye peepsss.! huhu
aku nak update pasal konvo actually , tapi mcm bosan je sebab time konvo haritu pon memang bosan.wakakakaka.
kali ni entri aku pasal diet , yess i'm still on diet now ,
hasil dorongan kawan - kawan aku berjaya mengurangkan 4 kilo dalam sebulan ,
dari 82 kg ke 78 kg ,
korang jangan ingat senang ye nak kurangkan berat badan !.
even badan still same x nampak pon susut tapi ok la berat aku mula menurun,tak nak la hidup dalam golongan berat yang obesiti lagi nanti penyakit banyak pulak.
aku hanya makan oat sahaje tiap hari , pagi bancuh oat dengan susu HL cokelat , tengahari bubur oat , and malam plak kadang2 aku makan yougurt je , kalau malas nak masak aku just minum nestle bliss .yummmmmeaaahhh.
ni sume hasil idea dari fataina abd halim yang menyuruh aku makan semua ini.wakakakak.thanks sayangsss <3 .

ni la bubur oat yang aku slalu makan. ikut kreatif korang la nak letak ape , ayam ,ikan, carrot or wat evaaa.tapi yang penting,lebihkan protein supaya dapat meningkatkan metabolisma ,Tapi jangan terlebih protein sampai sayur and buah pun you oll tak makan ,
U oll try laa sendiri , bestt yawwww..

Thursday, October 6, 2011

seriyaw yaww.

malam tadi aku menelepon buah atiku , ehem2 , disebabkan aku tidak boley tidur ,
so what ?.
mari kita sambung cerita :
aku call dia pada pukul 12.30 pagi ,
borak punye borak tetiba ada suara pelik yang mencelah , macam suara perempuan pun ade , nak kata suara budak-budak pun ada , tapi yang peliknya suara tu memang buat aku cuak bile dengar.macam ju-on daaa,

aku : b , nape macam ade suara perempuan je  tu ? . pompuan mane lak ade ngan ko neh ?
dia :  bia betul , tak da sape-sape pon kat sini ,
aku : lu jangan main langsi ea , jujur jela kalau kau tengah lepak ngan betina ?
dia : sumpah xde, tapi b pun dengar suara tu jugak ,
aku : ahhhh sudahhhhh..terus letak talipon.

siyes aku cuak gile time tu , tanpa berlengah lagi aku terus bukak semua suis lampu yang ade.
Sebelum ni  aku pernah jugak dengar benda pelik2 dekat rumah atas  , bunyi tarik kerusi la , tumbuk lada la .
Pagi-pagi buta sape pulak la yang rajin nak tumbuk lada dan alihkan perabot ??
ah sudahhhh..seriawww i toqqqq..

Tuesday, October 4, 2011

sekeh nak ?

entri aku kali ini berkenaan dengan " mamat Boo " dalam entri aku yang sebelum ni ,
Asek - asek tulis pasai kau je kan , ape blog aku ni tempat mempublish kisah engkau .?
Oh tidakk tidak tidak,,bukan begitu , tapi aku hanya untuk melepaskan geram terhadap prangai kau yang begitu keji ,
Begini la kisahnye : ___

boo : kau buat ape turun bawah ?
aku : lerr..suka ati aku la nak pegi mane , aku turun solat jap .nape?
boo : huh ? sejak bile ko ni islam ?.hahahahahha
aku : x boley blah kan soalan kau neyh ., sejak azali laa.aku dah brubah ok..(opss.xde niat nak poyo.haha)
boo: xde guna kau pakai tudung tapi sembahyang x reti .
aku : wtf.ko ckp baik sikit , sejak bile pulak aku tak reti sembahyang ?.kira ok la aku blaja jugak tutup auratt..
boo : hahaha .rambut bukan aurat , bawah kau tu baru aurat ,
aku : geleng-geleng kepala dengan gaya seorang ustazah ,haha

boo. , kesian kau, jauh benar terpesong akidah kau. ni la die kalau dah bando sangat sampai mane satu aurat pon kau tak reti .Bukan niat aku nak kata aku dah cukup bagus dalam bab-bab agama. tapi at least aku tau la jugak basic-basic nye ., tak macam kau lagi jahil dari aku ,!
boo,,kalau la aku boley tekeh kepala kau yang jendul itu , oh best nya !.

Friday, September 30, 2011

ape celopp toqqq ?

arini aku masuk opis lambat sikit,even hari-hari pon aku memang lambat.hahha
masa tengah men'setup'kan (setup) laptop tetiba aku dengar botak (bukan name sebenar) cakap :

boo : ko jalan macam itik douh ..
aku : abes tu nape ? dah memang aku itik   = __ =
boo : tula gemok sangat ..aku x suke tau orang gemok gedempol,,
aku : (tercengang jap .ape motif ntah die ckp cmtu then aku jawap :)
         lerrr...suka ati gua la toqq..badan aku ke badan kau ??
         sekarang ni ade je duet semua boley buat .ko suka aku eaaa ?? (perasan)
boo :  ha then , kumpul la duett ..


aku hairan dan pelik betol dengan botak ni .ntah ape motif ntah kau cakap x suke gemok gedempol.deyy toqqq..aku gemok tandanye aku terlebey cukup makan and ati pun manyakk senangg laaa .huhuh.
aku bukannye awek kau pun nak control itu ini,.even mulut kau ni macam longkang pon aku x kesah la.sebab memang kawan-kawan aku ramai yang mulut longkang macam kau jugak.so dah tak lut dah nak buat aku terasa..

Friday, August 26, 2011

Final Destination 5

Semalam lepas je buka pose dengan office mate aku , then aku pon calling my bfff utk layan ini cerita,,
memang best la, even story die lebih kurang je dengan final destination yang sebelum ni ,
Disebab kan layan yang 3D punye , so aku rase macam benda alah yang terbang tu kena kat muka je, hahah
dah name pon 3D kan, jangan jakun plakk..zzzz
tak ramai pon yang tengok cerita ni , maybe semua orang sebok nak raye , aku je gedik nak layan movie.
papehal 5 bintang untuk ini cerita !





eh , last skali di kesempatan ini aku nak ucapkan slamat hari raye aidilfitri , maaf zahir and batin  ,
kepada yang aku dah TERbuat salah tu mohon ampun yaaa., :)

Friday, August 19, 2011

selamat ulang tahun sayangg ~~~

harini genap 2 tahun 2 hari kite saling mengenali , macam - macam ragam dan dugaan kita lalui bersama , 
susah senang kita redah sama - sama .
Terima kasih sebab kau sanggup sabar dengan perangai aku yang mengada - ngada , gedik , dan panas baran ni .teheee :)
Hope relation ni kekal sampai bila2 , 
biar ape pon orang nak kata., janji kita heppy together..:P
And thanks jugak sebab kau belikan aku ,set couple watch semalam,

                                                        
hehe.thanks dear  :)


ilysm <3


Thursday, August 18, 2011

kayanyee kauuu.

huh , kali ni aku nak update pasal seorang manusia yang poketnye  nipis tapi keinginan macam anak datok .
poket nipis kat sini bermaksud , kau bukannye kaya atau berduet sangat pun.tapi bile kau nak shopping kau prefer  masuk kedai romp, zara , levis  ,body glove , quicksilver and yang paling x boley belah lagi Guess ,.
yee..aku tau kau pilih sebab kualiti , tapi cara kau tu poyo sangat la, duit yang kau ade betul2 cukup makan tapi kau nak jugak beli baju and seluar kau dekat kedai2 branded yang aku mention kan tadi.,
alasan kau sebab nak tunjuk la  konon dekat member2 sekeliling kau,nanti kena cop ketinggalan zaman pulak kan.Ehh..pliss laaa, menyampah siakk dengan orang yang blagak macam ni ,
lepas tu kau boley pulak cakap yang otak kau serabut bile shopping dekat tempat biasa .,lagi la aku nak gelak2 je dengaw ,
bagi aku x berbaloi sangat shopping mahal2 padahal barang tu kualiti seakan2 nak sama .
Barang yang murah tu x semestinya tak tahan lama.,kalau kau pandai jimat pakai atau guna boleh je tahan lama. Lain la kau ni dari keturunan yang jakun pakai sekejap dah rabak .
kau bajet "biar papa kedana asalkan bergaya. " haah . memang betol la tu , ko biarkan papa kau susah payah carik duet bagi kau , then kau nak abeskan mcm tu je ,
Pliss la x payah ikut kawan2 kau yang poyo macam kau ., kawan kau nak beli itu ini kau pon same nak tiru .
Aku tulis entri ni bukan aku nak jeles ke atau tak mampu nak beli macam kau , tapi aku dah meluat sangat dengan kau ni . Blagak je lebey , wek !

Friday, August 12, 2011

appreciate.

wow..pinky la pulak blog aku kali ni.haha.disebalik muka yang legend tetapi dihatinya ada taman ..:P
sakit pulak mata tengok kan ?
herm. kembali ke tajuk asal APPRECIATE .aku rase betul la tu aku eja .ke salah ? ahh.lantakk.
u oll mesti pernah bagi kawan , sedara , atau malah bf or gf u oll adiah and  macam2 lagi la kan ?
tapi pernah tak korang rase barang yang korang bagi tu macam x dihargai ?
sebagai contoh , kau bagi minah or mamat ni barang or birthday gift la senang kata , then die letak merata  macam sampah then hilang ?
Rase macam x berbaloi je bagi kan ? time tu pon mesti korang rase " ceh nyesal plak aku bagi die ni , dah la mahal pulak tu." .rase nak mintak ganti rugi pon ade jugak sometimes kan?,
Bukan nak mengungkit or x eklas , tapi pleasee la menghargai barang atau hadiah yang orang lain bagi dekat kita .,even benda alah tu x seberapa.,
bukan juga barang atau hadiah , malah pertolongan ,
cewahhh...
haaa..renung2 kan dan selamat menghargai . ! :3





Monday, August 8, 2011

tuihh !

aku rase entri-entri dalam blog ni semua luahan perasaan je sebab aku rase dengan menulis \ menaip  je aku dapat redakan sikit kebosanan dan kemenyampahan yang melanda diri aku .Sorry la ayat kucar - kacir sikit.haha
u oll pernah rase macam nak tampaw , sepak atau lempang orang ?
mesti la pernah kan kalau u oll rase meluat dan menyampah dengan seseorang ataupun 10 orang ye tak ?
ni la yang aku tenggah rase sekarang bile semua benda aku je nak kena buat,sikit aku , aku , aku and aku,
bukan nak mengungkit tapi aku rase kau macam dah melampau.kau memang xde perasaan malu ke ha suruh orang buat tu buat ini??
aku baru minta tolong kau satu benda je , tapi lebih dari 10 kali dah aku rase kau suruh aku buat itu ini , kau ajak aku pegi sana la , situ la , macam kau x de orang lain je nak ajak kan.
sekali dua boley la aku tolong , tapi kalau dah hari2 memang lemak la kan , kau engat aku driver kau ?
aku paling x suka bile kau dah minta tolong tapi kau x ucapkan terima kasih pon.
kalau u oll penah bace entri lepas mesti u oll tau aku ni macam mane.
aku rase kau pon ade laki ade anak , boleh je mintak tolong diaorang ,tapi kenape aku jugak jadi mangse ??
kau tak penah pikir ke aku ni penat ke hape , dah makan ke belum yang kau tau suruh aku buat itu ini.
Family aku pon x buat mcm tu kat aku la woi , ni kau plak lebih2 .
memang syialll laaa.puii !!







Friday, July 29, 2011

yuhuuuu.

Soori guys sebab aku dah lame x update blog ,kau engat kau sorang je boleh update belog ? skank aku plak nak update .wakakakaka.
 ramai yang tanye knape lame dah x update ,.
i bukan ape nyah , i malas la nak update , lagipun nanti ade plak la yang terase ape bagai .malas je nak cari point gadoh kan . huhuhu . opsss.suke hati kau la kan . malas i nak ambil taww,.
lagipun laptop aku x pegi hantar repair lagi , takkan la aku nak type dengan screen yang pecah tu kan . ape je pun yang aku nampak . kang tersalah type nanti terase lagi .ahhhhhh semputttttt ..
Plus , sekarang aku bz dengan blaja UNIX ,WINTEL ,GLUX ,
perghhh. memang berbeza siot dari windows.syntaxx pon lain gilee.peneing kepala otak eden..
tannjaaaatt otak boboi blaja benda alah ni nyahhh .ahhhhh.semput lagiii..huhuh
hah .tujela nak update untuk hari ni.
dalam minggu depan , or bulan depan or taun depan aku update lagi.wahahahah

sorri sebab entry gedik .tapi suke ati aku la blog aku ke blog kau ????

Tuesday, May 24, 2011

duit oh duit !

bulan ni memang betol2 Allah nak duga aku .,:(
banyak benda yang majal telah berlaku .adehhh.
asal nak gaji je mulalah ade benda yang terjadi.aku rase ade lah dekat nak seriban duet aku abes bayar benda yang x patot aku bayo.huhu
dah nasib nak buat camne..mane lah tau lepas ni aku dapat duet sekepok plak dari langit. sabo jela ~
 first tragedi majal yang berlaku ialah screen laptop gua retak seribu sebab terhempas..eshh. ! dan-dan tu la nak terhempas time aku letakkan di dalam beg sandangku.slama arini aku pakai beg tu x penah nak putus pon.cobaan.
kalau nak repair pon mungkin dalam  4 hingga 7 ratus jugak la kan.cobaaan.,
peristiwa kedua plak aku tersalah transfer bilangan produk bisnes  untuk downline aku.,so aku kena la ganti guna duit sendiri.,dh mlayang dah RM90.cobaaan lagii. eshh.
semalam plak aku boleh plak terlanggar bontot kreta naza ria yang dipandu oleh orang tua nyanyuk yang lembab macam siput.aku pulak dengan gelojohnye tekan minyak untuk masuk ke simpang.,tapi memang aku pon salah x pandang depan..mamat tua tu minta ganti rugi RM100.ahhh.nak pulak aku baya , kreta die x seberape pon calar.tapi kereta aku la kan.so aku just baya RM80 je dan terus beredar dari situ.aku tinggalkan orang tua bongek tu di situ sahaja sebab kalau nak ekot ati , nak je aku suruh bf aku blasah die kat situ sampai mampos,eshhh gerammm betoii.terlebih berhemah sangat pon x guna jugak sampai mintak bontot kereta kena lunggah .  grrrrrrr.
peti ais gua pon dah kehabisan gas.oh peti ais kenapa la bulan ni jugak kau nak abes gassss.,duit lagi tu wei.penin2.tu belum masuk bil eletrik,air,berukband broadband,sewa umah ,n bla bla bla.,
adeeiii . memang kopak la aku bulan neh.baru je nak plan pergi jalan - jalan makan angin ngan my mom.sorri mom.,lain kali kite pegi jenjalan ye.,

mungkin sesiapa yang baca entri ini akan cakap                   
"padan muka lu !" .,tapi ., ADA AKU KESAH??.
engatlah bahawa dunia ini seperti roda.,lambat laun benda yang kita x jangka terjadi akan berlaku juga :)

Thursday, May 19, 2011

i'm sorry ..

PENGUMUMAN :

KEPADA RAKAN - RAKAN BLOG , TEMAN-TEMAN , SAHABAT - HANDAI , GENG2, MUSUH2 , SAUDARA - MARA.,SAYA INGIN MEMOHON MAAF SEKIRANYA SAYA ADE BUAT SALAH, BUAT ANDA SAKIT HATI , BUAT ANDA TERASA BILE BACE BLOG SAYA NEHH OR TERNGUMPAT KORANG SUME.,SAYA RASA INSAF PULAK BILA DENGAR CERAMAH DARI USTAZ TADI.HUHU
MANUSIA BUKAN SEMUA SEMPURNA.,SAYA HARAP ANDA MEMAAFKAN SAYA DENGAN HATI YANG IKHLAS.
SEKIAN TERIMA KASIH. :)


SAYA NAK JADI BUDAK BAIK LA ..ZZZZZZZZZZ

Thursday, May 12, 2011

pemikiranku belum ke tahap itu ~

sorry guys, lama dah x update blog.,bukan ape, aku malas + x de idea nak bebel .,lagipon aku dah bosan tengok blog ni , menyampah pon ade jugak . sebab ape aku menyampah ? korang x payah tau la.kang ade yang terasa payah pulak kan (mata ke atas tangan ke bahu )

pejam celik umur aku dh masuk 20 - an.,cepat betul masa berlalu erk.,sedo2 je dah tua.huhu.
my mom pon banyak kali dah pesan  " simpan duet long , nanti senang nak tambah - tambah duet kawen nanti ."
"long , bile kamu ni nak kawen? , asik berkepit je korang berdua ni ".
heh , tipu la kalau mak bapak korang x penah cakap macam tu kan ?

huhhu. phullleeaasee mom.,otak along x pikir ke tahap kawen lagi mak ku sayang  .<3

ape yang aku dok pikior sekarang ENJOY .yeahh.,rilekk lu mom.,umo belum masuk 23 lagi.,kalau dah sampai umo tu baru la nak pikir kawen ke ape.,
tunggu aku nak beli kereta  , rumah , and semua benda yang aku belum and x pernah dapat lagi , (balas dendam )
siyes pemikiran aku masih macam kanak- kanak ribena lagi . aku suka layan karton dari cerita jiwang .,kuang3 .
kalau bab - bab cintan lagi la.,kesian bf aku dapat awek cmni.hahha
bf aku dah dok sebok pikior pasal kawen . dah start kumpul duet .tapi aku? memang x la kan.,sebab aku pikir die yang masuk minang  dan bagi hantaran.haha
kejam jugak aku neh.
bile dapat gaji pulak sekejap je abes ,  x sempat nak simpan.biasalah orang boros macam aku cmni la .,bile dah tengah bulan buat muka seposen mintak kat bf suruh "payung"  itu ini.

kawan - kawan sume sebok continue study ., :(
tapi aku mybe kerja je kot ., mungkin korang akan ckp DEGREE tu penting .,tapi who care?
suke ati aku la nak sambung ke x kan.,ade jeki insyaAllah aku continue.,orang cakap experience lagi penting dari sijil . dan orang lain pulak cakap sijil lagi penting ,..
arghhhh fuck - off . xtaw la nak ekot yang mane.,buat serabut je.,kalau balaja sampai nak meletup kepala pun last2 dapat kerja yang lari dari bidang . hermm lagi la buang mase.,
sometimes dilema jugak pikir benda - benda ni.,ni sume mase depan aku jugak.

aku memang seorang yang kuat berangan,.
aku slalu brangan pakai kreta mewah , rumah banglo bertingkat2 , bf mewah .opsss.:P
orang kate kalau kite slalu brangan kadang - kadang jadi kenyataan jugak sebab itu bermakna kite berfikiran positip.,tapi kena la usaha jugakk . kalau x  , jadi angan - angan mat jenin jelaaa,






Wednesday, April 27, 2011

badan sihat pendapatan pun sihattt!!



ADAKAH ANDA MENCARI PELUANG UNTUK MENAMBAH PENDAPATAN ????
MENGAPA BERFIKIR PANJANG,DISINI PELUANGNYA !!


FAEDAH MENYERTAI SMART HERBS
  • KEAHLIAN SEUMUR HIDUP
  • MODAL KECIL
  • PRODUK BERKUALITI
  • HARRGA BERPATUTAN
  • PELBAGAI BONUS

PRODUK-PRODUK SMART HERBS :



Non-Price Smart Parter , Peninsular Malaysia = RM30
Non-Price Smart Partner ,Peninsular Sabah /Sarawak = RM34
Price Smart Partner = RM18
Price Smart Partner ,Peninsular Sabah/Sarawak = RM26

KANDUNGAN : Barli  Bakar , Ubi Beet Merah , Gula Perang , Kopi Arabica , Krimer

KHASIAT : Membersih dan menjaga buah pinggang , menyejukkan badan , menghindari dari kencing kotor,melancarkan proses pencernaan, sesuai untuk diet dan anti kanser serta menguatkan minda.



Non-Price Smart Parter , Peninsular Malaysia = RM30
Non-Price Smart Partner ,Peninsular Sabah /Sarawak = RM34
Price Smart Partner = RM18
Price Smart Partner ,Peninsular Sabah/Sarawak = RM26

KANDUNGAN : Estrak kopi arabica , kacip fatimah , manjakani, mas cotek , krimer bukan tenusu, gula  perang , Ubi beet dan kolagen ,

KHASIAT:  menjaga kesihatan dalaman wanita , mengekalkan keremajaan wanita , mengindari daripada penyakit jantung ,membantu melancarkan peredaran darah, anti kanser dan melicinkan kulit.



Non-Price Smart Parter , Peninsular Malaysia = RM30
Non-Price Smart Partner ,Peninsular Sabah /Sarawak = RM34
Price Smart Partner = RM18
Price Smart Partner ,Peninsular Sabah/Sarawak = RM26


KANDUNGAN : Estrak kopi arabica , tongkat ali , Ubi jaga , Ubi beet merah , krimer bukan tenusu , ginseng , mas cotek , guarana , dan gula perang .

KHASIAT :  memgurangkan hypertension , menghindar kolestrol berlebihan dan amalan kesihatan dalam pemakanan yang seimbang,membantu melancarkan peredaran darah , untuk kesihatan lelaki.



Non-Price Smart Parter , Peninsular Malaysia = RM30
Non-Price Smart Partner ,Peninsular Sabah /Sarawak = RM34
Price Smart Partner = RM18
Price Smart Partner ,Peninsular Sabah/Sarawak = RM26


KANDUNGAN : menthol , methaparaben , glyceryl monostearate , estrak cengkih , estrak halia, dan estrak limau nipis

KHASIAT : membakar lemak , mengempiskan perut dan merampingkan badan, mengurangkan masalah selulit ,membuang angin dalam badan dan menyegarkan badan.



Non-Price Smart Parter , Peninsular Malaysia = RM35
Non-Price Smart Partner ,Peninsular Sabah /Sarawak = RM39
Price Smart Partner = RM23
Price Smart Partner ,Peninsular Sabah/Sarawak = RM26


KANDUNGAN : estrak susu kambing dan madu

KHASIAT : meneutralkan asid dalam badan , antibiotik semulajadi dan anti-kanser,  baik untuk jantung ,mencegah dan merawat gastrik , penyakit kuning,asma dan  insominia,menguatkan sistem penghadaman  , memantapkan minda dan ingatan.


KEISTIMEWAAN BERSAMA SMART HERBS

KATEGORI
AHLI
TRADER
STAR CENTRE

 keahlian 
(seumur hidup)


RM60.00
* 2 produk percuma


RM90.00
* 3 produk percuma


RM360.00
* 12  produk percuma


Belian Produk
(SELEPAS  MENDAFTAR SEBAGAI AHLI)

 RM23
(Susu kambing)
RM18 
(Lain – lain produk)


 RM20
(Susu kambing)
RM15 
(Lain – lain produk)


 RM17.50
(Susu kambing)
RM13.50
(Lain – lain produk)


Komisyen
‘Member get member’



RM23.00


RM33.00
RM100.00.
+
RM15.00
+
RM30.00


BUKAN ITU SAHAJA,MALAH ANDA JUGA DAPAT BONUS TAMBAHAN UNTUK PENDAFTARAN AHLI(key-in) KE DALAM SISTEM!!!!

key-in data pon anda dah dapat komisyeenn!!!

KOMISYEN PENDAFTARAN AHLI 
(KEY-IN)
AHLI               - RM5.00
TRADER          – RM7.50
STAR CENTER  – RM30.00





Jika anda telah menjadi ahli anda bayangkanlah sendiri untung yang anda akan peroleh untuk menjual 1 kotak kopi kepada orang lain sedangkan anda hanya membeli stok dengan harga ahli !
sudah memadai sekiranya anda menjual 20 kotak kopi dalam 1 hari .

JIKA ANDA MENDAFTAR SEBAGAI STAR CENTER :


1 kotak = RM30(harga bukan ahli ) 
              -
                 RM13.50 (harga ahli )
          _______________________
untung =  RM16.50

1 hari x 20 kotak x 25 hari  = RM????????

saya tahu anda diluar sana amat bijak dalam bab2 duit , so anda kiralah sendiri untung yang anda akan dapat walaupun dengan MENJUAL kopi sahaja .

HAAA  ADA LAGIIII....

INI ADALAH KEUNTUNGAN SAYA SELAMA SEHARI APABILA SEORANG STAR CENTER MENDAFTAR DI BAWAH SAYA.,
(income untuk pendaftaran downline sahaja)


INI BUKAN CERITA REKAAN SEMATA-MATA , TERPULANG KEPADA ANDA UNTUK PERCAYA ATAU TIDAK ., JIKA DALAM 1 HARI SAYA  BOLEH DAPAT UNTUNG SEPERTI DI ATAS , TIDAK MUSTAHIL ANDA JUGA BOLEH LAKUKAN BENDA YANG SAMA.

SAYA YAKIN ANDA TIDAK AKAN RUGI MENYERTAI SMART HERBS !
MEMANG BERBALOI !!!

untuk keterangan lanjut sila hubungi : 0176787243  atau
email : mel_tomey@yahoo.com

Tuesday, April 19, 2011

perkara - perkara yang aku x suka .

1 ) aku paling nyampah kalau kau sedap ati je nak panggil aku bengong , bodoh , ntah ape kimak lancau lagi la.wei . kalau kau tu sempoi macam mane skali pon jage la sikit ati orang yang x berapa nak sempoi.
contoh yang selalu aku dengar "woi bengong oi " , " kau ni bodoh la " , "kau ngek la " .ngek tu aku boleh terima lagi la orang cakap.So kau x payah nak heran la kalau aku tetiba panggil kau bangang atau yang macam aku type kat atas tadi sebab kau yang start dulu panggil tu sume dekat aku,

2) aku x suka kalau kau mintak tolong kat aku tapi dengan cara marah- marah.Sedar la sikit wei ko tu tengah mintak tolong.kau nak marah-marah kenapa pulak.Kalau kau tengah marah dekat orang lain sekali pon aku rase x perlu kau nak lepaskan marah tu dekat aku.So jangan marah la kalau aku  malas nak tolong  kau.

3) aku benci kalau kau cari aku time kau susah.time kau senang ampeh nak tegor aku ke ape.kau engat aku ni ape?.bile kau ade geng kau tinggal aku blakang.bile dah xde geng baru terhegeh2 carik aku suruh tolong itu, suruh ini .Plezz la wei .kau ni memang xde perasaan punye orang kan?
kau jangan engat kau tu hati kering kau nak buat ape pon yang kau suka.aku pikir kau tu anak orang je.kalau x aku dah maki hamun + blasah kau,


4) ha.yang ni aku paling menyampah gile laa.,aku menyampah orang yang suka kentut merata.wei . kau pikir kentot kau tu wangi ke?,kalau kau kentot bau ambi pur x pe la jugak.laki perempuan same je.kalau perempuan yang perangai macam tu kau sendiri pikir la macam mane aih . buruk bebeno perangai.x payah nak bangga la ye kau kentot depan orang.minta kene sepak je ade la.

5) yang last skali ni aku rase ramai orang yang x suke.orang yang suka cari pasal atau cari gaduh .
orang yang macam ni xde keje lain agaknye.memang full time diaorang buat keje ni.banyak betol mase kau eh nak cari gadoh dengan orang.Ko x payah nak serabutkan lagi benda - benda yang x masuk akal tu sume.kau buat bodoh sudah.suka ati mereka la nak  buat itu , ini.lain la kalau mereka - mereka menyusah kan kau dan mak bapak kau.Lepas tu kau x payah nak cari point pulak ye nak gadoh .selagi benda tu xde kaitan dengan kau , kau x payah nak memekak aih ~.tapi ape yang aku tengok ade je anon datang komen.kalau komen baik x pela.,tapi sebaliknye.hairan dan pelik dengan orang yang macam ni.nak kata aku pegi komen blog kau x de la pulak.blog kau pon aku x taw cerita.mungkin perasaan jeles kau kat aku x abis2 kot. kau x pening kepala ke carik gado?.bile orang tu respon kau balik yang meroyan maki itu ini.WTF.huh ~


aku bukan nak kata aku ni bajet bagos.dah memang aku bagos pon nak buat macam mane kan.
(ayat mintak penampar) hahah
aku pon pernah buat jugak tapi xde la sekerap kau.bukan niat aku nak buat kau terase ke ape.aku cakap ape yang terlintas di kepala otak aku.,buuuuuu.