Tuesday, November 30, 2010

Putus di tengah jalan.

Kisah ni x de la seberapa.,tapi aku tetap jugak nak bercerita.,:)
Semalam aku dengan member opis kluar lunch.,siyes aku tak ada member pompuan dekat sini.,member aku semuanya lelaki.,bukan nak kate aku ni gedik tapi itulah kenyataannye.huahuahua.Siyes aku keseorangan dekat sini.kepada sesapa(perempuan)  yang berminat bekerja di sini , amatlah dialu-alukan.ngah3.Sempat pulak aku nk promote kan.,.
Aku kluar makan dengan diaorang pon sebab aku dah lapo gile time tu, nak x nak join je la  .,Lagipon naik kreta diaorang , so jimat la minyak kreta aku kan.,kikikiki.,
Aku pegi opis sempoi je pon.,pakai selipar je kot sebab aku malas nak pakai heel aku.melecet kaki i nyahhh  .,tu aku prefer pakai slipar.,tapi x de la aku pakai sipar jepun ke , korea tu ke,bukan3..,kalau yang tu aku pon x nak pakai.,jatuh la "water face" i nyahhhh., .huhu
Balik dari makan kitaorang pon jalan la pegi ke opis.,jauh la jugak jalan dari tempat parking.,kalau nak parking guna autopay tu memang "kopak " la duet kan.,
Jalan punye jalan tetiba selipar tu putus.,aisehhh.,dan2 ni la pulak ko nak putus nyee.,kan dah malu ngan member aku sume.,nak jalan pegi opis amek kunci kreta aku jauh lagii.,argghhhh.,kemaluan yang teramat sangat nihh.,tapi  aku pelik jugak.,asal aku jalan sebelah haizal  (member opis) je.,sipar aku mesti putus,tapi hari tu boleh sambung balik.,tapi kali ni memang putus abis la pulak.,syoohh haizal.,syoohhh.,hahha.dah malu dah ngan ko nehh.,ko pon mesti malu sebab ko jalan kat sebelah aku time tu.,
yang paling x bleh bla bile aku dengar ada orang cakap "Perlukan selipar ke??".Haiyaaaaa.,rase macam nk hilangkan diri time tu jugakk.,Haizal dah gelak2 .,nasib baik dia still teman aku lagi .Berhati perut la jugak ko ye.,budak2 yang len sume dah ilang masuk opis.,ciskek!.
Nak x nak aku kena la pinjam selipar mamat tadi tu.,"Umak ai bapak beso sipar ko" hatiku berbisik.,macam capal la pulak kan.,boleh masuk 2 kaki aku rase sipar dia tu.HAHAH.Orang yang ade dekat situ dah usha aku pelik sebab selipar aku tu  lain macam.,Aku cuba untuk buat kering depan sume orang even pipi aku dah merah gile macam baru lepas kene lempang.,,huh tobat dah nak pakai sipar lepas neh.,huhuhuhuh.

luahan dari.,

Saturday, November 27, 2010

London Weight Management.

Kelmarin aku pergi la dekat LWM ni.,saje menggatal even aku dah taw tempat tu mahal.Aku pegi pun sebab di 'invite' untuk menjalani treatment diaorang secara percuma.,free trial la konon kan.,Berat aku pun makin bertambah dah ni., GEMOK!.huhu
Lepas je balik tang kerja aku trus pegi dekat IOI Mall puchong.,dah alang-alang kan.,pergi jela dekat situ sebab dekat.Datang-datang je diaorang terus buat konsultasi kat aku tanye apa masalah n cara pemakanan.,panjang lebor jugak le dia membebel.aku pon denga jela n bagus jugak untuk aku nanti kan.
Then tetiba dia suruh aku bogel depan dia sebab dia nak tengok badan aku actually macam mane.,memang segan la aku kan time tu n nasib baik same2 pompuan.haha.Lepas tu dia suruh aku timbang berat n tinggi.,time ni pakai baju la yee.,sebab nak timbang tu dekat lua bilik konsultasi.Tekezuuut  jugak i nyahh sebab bile taw berat aku 73.1.Fuhlamakkkk berat gile ko cikin.ternyata ko gemok!.hahaha.kalau nak berat badan ideal aku kene turun 20 kilo tu beb..
Lepas tu sambung balik konsultasi.,haa...kali ni la baru diaorang nak sebut harga pulak.,adessss..ni yang x suke nehh.,oleh sebab aritu ari bertuah aku., aku dapat promosi la konon kan.,dengan harga 3900 untuk 10 kali treatment.,kalau korang pergi ari lain memang kene cas 8900 la.,tu pon untuk orang yang gemok macam aku.kalau kronik tu ha.,korang gadai la harta korang yang ada.,haha.dah tutup citer pasal harga ni.,malas lagi dah nk cite.mahal sangat.
Kemudian dia letakkan aku dekat satu bilik.,n kene tanggal balik pakaian aku td.tapi kali ni dia bagi aku pentis pulak suruh pakai.G-string tu beb !!.haha.siyes segan gilee.,esh rase nak lari je time tu tapi nak buat camne rugi la kalau lari sebab dah free.,huhu
Then start la treatment nye.,first skali kena mandi wap dulu dalam 15 minit,memang terbaik la kan duduk dalam bilik wap tu.,dah macam ikan masak stim dah n susah jugak nk bernafas,tapi best jugak la sebab after tu korang akan rase ringan badan.Pastu dia pulon la dok sapu diaorang punye produk dekat sluruh bahagian badan.Lebih kurang macam body scrub jugak la.syok gile rase macam  berada dekat spa pulak .,
Lepas tu diaorang akan balut badan dengan hot blanket.,berpeluh-peluh la badan masa tu,treatment yang tu pulak mengambil masa selama 20 minit.
Then lepas peluh dah reda aku trus pegi mandi.,eh belum abes lagi.,
Pastu .,(berapa banyak pastu dahhhh) dia suruh timbang berat semula.,macam x caye jugak berat aku turun 1.2 kg kott.,tu baru satu treatment.Then, dia bawak aku lagi pergi satu bilik untuk ukur lilit badan dulu.,lepastu baru ade buat last treatment iaitu.,err .. aku pon x taw la plak ape name treatment tu tapi nanti badan korang  akan diletakkan pada bahagian badan macam something yg ade sikit rase current tu.,ntah ape ntah namanye.,haa.,korang akan rasa la nikmatnye sebab benda tu macam geletek bahagian badan korang disamping menggegarkan otot2 untuk memecah lemak.,aku rase dalam 20 minint jugak la n selama 20 minit tula aku dok gelak tahan geli benda alah tu.,haha.
Last skali badan aku diukur semula n adela pengurangan sebanyak 7.4 cm..,berbaloi la jugak kan.,
Before aku kluar dari tempat tu.,aku ditawarkan untuk menjadi ahli LWM tu.,dah la time tu aku x bawak duet banyak.,kad atm pun tetinggal.,diaorang memang pandai sycho laa beb.,"masuk la dikk.,500 ringgit je.,lagipun adik dapat banyak advantage dekat sini.,adik x nak kurus ke?muka adik ni cantik.,sayang kalau x kuruskan badan".Acececececcehhh..memang cair la aku kan time tu.,nasib baik aku cakap aku ni student masa register.,nak x nak kena la aku jadi ahli.,dari aku kene baya yang 3900 td kan.fuuhh..harga ni pon 3 kalii gaji aku pon x ckup lagi nak baya kos treatment tu.,huhu.melayang duet eden,!.tapi xpela.at least kalauu aku nk teruskan 10 kali treatment tu aku x perlu dah nak bayar dengan harga 8K.,:)
..Lepas je bayar aku dapat voucher nehh.


Aku memang berbesar ati la nk bagi korang tiket neh..,free je.,kalau x nak rugi la.,sebab kalau korang register dekat mane2 pun belum tentu- tentu korang boleh dapat free trial ni.,sape nakk?.,ade 2 keping je.sapa cepat dia dapat., kalau x nak sudahhh.,x pakse pon.aku pon x rugi.huhu.

















jalan-jalan

ollaaaa myannnmorrr..huhu
lame sudah aku tak create entri baru untuk share dengan korang.,biasalah orang bz.,kerja,jaga anak laki lagi.,huiii ponekkk eden!.huhu
herm.,kali ni entri aku pasaal jalan-jalan cari pasal kat i-city .Bile bosan mula la tak senang duduk n mula la merengek-rengek dekat cik boboy kata bosannn.,Nasib baik cik boboy gua paham.so dia bawakan aku pegi i-city.,maybe korang pernah pegi kat sini kan.,?.Tapi saje je la aku nk bercerita.Kalau x nk taw pegi jahanam laa..hohoh.







memang simple je la aku pegi sane.,mane taknye time tu dah pukul 1 pagi n lebih dahh.,aku engat x de la ramai sangat orang.,HAHA.slumber jelaa pedulik pulakk aku.,=P
Adela dalam 10 hinggit cik boboy bayar untuk 1 kereta.,cehh.Ok la tu kan.,tapi rugi jugak la sebab kami pegi berdua je n last2 tengok citer mr.Bean je kat sana.macam tengok movie la pulak.haha.

Then esoknya kami pergi pulak ke Cosmo world dekat times square tu ha.,dah cik boboy yang nak blanjekan.,aku pon on jela.bab perabihkan duet bf aku memang aku la no 1.hahaaa.opssss.First memang excited gilee la,cik boboy ajak makan dulu pon aku x nak.,
Masuk-masuk je terus serbu umah antu kat situ,memang seram jugak la.,sakit jantung pun ade.,
time ni x bnyak la pulak pics yang kami ambil sebab takut fon tergolek bawah plak time main sume game tu.,
apa yang aku bleh cakap game kat sane mmg syok la.,mencabar tapi x seberapa sangat la.,best lagi genting kot.,opsss sori la terkutuuk.ngah3. ,tapi game yang ni aku rase paling syok.,sampai 2-3 kali aku naik.huhu


video 
alamak pecah lak gambo kat video nehh.,aishh..besela fon murahh je ponn..uhuks. what eva la.,tapi siyes game ni memang terbaik!
ha.,tu jela kisahnye.,rase x sabar pulak nak pergi genting,,huhu

p/s: dekyam ko ade bran ke nak main????hhahaha.








Thursday, November 25, 2010

25 things about mee..:)




Fistly, thanks for mariamrahmat bcoz she gives me a TEST to be answer  yeeaa..wahahah

okay 25 things about me.,read carefully haa..=P

1.first of all i'm is a chubby person.ngah3

2.i had a fierce face and only SMILE when people smile to me
[.senang kate POYO laaa]

3.Hot tempered person.

4.My hobbies : online , offlineee, eat , sleep , eat , sleeep,.
[penternak lemak yang berjayaa..yeaayyyy.]

5.suke layan lagu jiwang,but i'm not a jiwang leleh person okieee.

6.my favourite food : nasik lemak,nasik goreng, nasik-nasik ,(=.=') n yang paling penting masak asam
podeehhhh aunty norezann[my mom laaa].

7.Jenis yang x kisah berkongsi barang tapi PANTANG betol kalau orang tu x ckp TERIMA KASIH,

8.FUCK the people who is BAJET HOT ..huhu

9.Tak suka pujuk orangg merajukk.

10.I'm a EGOIS but talkative person..xD

11.Hate orang kutuk-kutuk blakang.kalau ko brani sangat face 2 face la woi.!

12. I like to collect perfume type.[so suka la tukar2 perfume.ngeeee]

13.Suke bali barang yang murah tapi tahan lame.,x perlu nk beli barang mahal sampai nk tunjuk2 label brand
 kat oranggg.x baik menunjuk-nunjukkk kan3?

14.Mencihhhhh HYPOCRITE people.

15.also is a huru hara person n x reti nak cakap dengan suara yang perlahan.yeeaaahh.

16.Just 'in' dengan orang yang sekepala jee..if not i'm just prefer to silenttt..

17.Sometimes cepat touchinngg but sometimes nope.

18.Suke speed time drive.,[kalau tension,kalu tak just drive 40km/j jeeee,.ok tipu.:)].

19.Like blue, black n white colour.,but pink colour also cute,. aww nyahhh..jambu gituu.

20.Dislike people who like to cover- cover in front  of mamat handsome.

21.Suke beli makanan dri beli baju.,kasut,or handbag.

22. i love cat.,but i like cat yang x de bulu..(=.=') sbb bulu dia buat aku gatal idong!.

23.Stalker people in fb..yyeaahhh..it's mee.. (i think sume org buat kan3?).

24.Seorang yang cepat cair kalau orang buat muka satu sen dpn akuu..

25..Lastly, i'm feel stupid when i'm speak in Englishh.,
[means kureng maher  zain dalam BI]...=P


Haa...tu jelaa..kalau nk ikutkan banyak lagi.,tp sori la aku x tag dengan sesapa pon sbb aku tengok muka kawan-kawan pon taw dah prangai dia mcm mane.hahahahha.

Monday, November 22, 2010

going s.o.L.o

I'm Singlee.:(

no want to publish but that is reality.

Fuck n hate u PERAMPAS !.,

perlu ke aku nk state kat dlm ni.arhh..nasib la blog aku.wekkkk.

Thursday, November 11, 2010