Saturday, November 27, 2010

London Weight Management.

Kelmarin aku pergi la dekat LWM ni.,saje menggatal even aku dah taw tempat tu mahal.Aku pegi pun sebab di 'invite' untuk menjalani treatment diaorang secara percuma.,free trial la konon kan.,Berat aku pun makin bertambah dah ni., GEMOK!.huhu
Lepas je balik tang kerja aku trus pegi dekat IOI Mall puchong.,dah alang-alang kan.,pergi jela dekat situ sebab dekat.Datang-datang je diaorang terus buat konsultasi kat aku tanye apa masalah n cara pemakanan.,panjang lebor jugak le dia membebel.aku pon denga jela n bagus jugak untuk aku nanti kan.
Then tetiba dia suruh aku bogel depan dia sebab dia nak tengok badan aku actually macam mane.,memang segan la aku kan time tu n nasib baik same2 pompuan.haha.Lepas tu dia suruh aku timbang berat n tinggi.,time ni pakai baju la yee.,sebab nak timbang tu dekat lua bilik konsultasi.Tekezuuut  jugak i nyahh sebab bile taw berat aku 73.1.Fuhlamakkkk berat gile ko cikin.ternyata ko gemok!.hahaha.kalau nak berat badan ideal aku kene turun 20 kilo tu beb..
Lepas tu sambung balik konsultasi.,haa...kali ni la baru diaorang nak sebut harga pulak.,adessss..ni yang x suke nehh.,oleh sebab aritu ari bertuah aku., aku dapat promosi la konon kan.,dengan harga 3900 untuk 10 kali treatment.,kalau korang pergi ari lain memang kene cas 8900 la.,tu pon untuk orang yang gemok macam aku.kalau kronik tu ha.,korang gadai la harta korang yang ada.,haha.dah tutup citer pasal harga ni.,malas lagi dah nk cite.mahal sangat.
Kemudian dia letakkan aku dekat satu bilik.,n kene tanggal balik pakaian aku td.tapi kali ni dia bagi aku pentis pulak suruh pakai.G-string tu beb !!.haha.siyes segan gilee.,esh rase nak lari je time tu tapi nak buat camne rugi la kalau lari sebab dah free.,huhu
Then start la treatment nye.,first skali kena mandi wap dulu dalam 15 minit,memang terbaik la kan duduk dalam bilik wap tu.,dah macam ikan masak stim dah n susah jugak nk bernafas,tapi best jugak la sebab after tu korang akan rase ringan badan.Pastu dia pulon la dok sapu diaorang punye produk dekat sluruh bahagian badan.Lebih kurang macam body scrub jugak la.syok gile rase macam  berada dekat spa pulak .,
Lepas tu diaorang akan balut badan dengan hot blanket.,berpeluh-peluh la badan masa tu,treatment yang tu pulak mengambil masa selama 20 minit.
Then lepas peluh dah reda aku trus pegi mandi.,eh belum abes lagi.,
Pastu .,(berapa banyak pastu dahhhh) dia suruh timbang berat semula.,macam x caye jugak berat aku turun 1.2 kg kott.,tu baru satu treatment.Then, dia bawak aku lagi pergi satu bilik untuk ukur lilit badan dulu.,lepastu baru ade buat last treatment iaitu.,err .. aku pon x taw la plak ape name treatment tu tapi nanti badan korang  akan diletakkan pada bahagian badan macam something yg ade sikit rase current tu.,ntah ape ntah namanye.,haa.,korang akan rasa la nikmatnye sebab benda tu macam geletek bahagian badan korang disamping menggegarkan otot2 untuk memecah lemak.,aku rase dalam 20 minint jugak la n selama 20 minit tula aku dok gelak tahan geli benda alah tu.,haha.
Last skali badan aku diukur semula n adela pengurangan sebanyak 7.4 cm..,berbaloi la jugak kan.,
Before aku kluar dari tempat tu.,aku ditawarkan untuk menjadi ahli LWM tu.,dah la time tu aku x bawak duet banyak.,kad atm pun tetinggal.,diaorang memang pandai sycho laa beb.,"masuk la dikk.,500 ringgit je.,lagipun adik dapat banyak advantage dekat sini.,adik x nak kurus ke?muka adik ni cantik.,sayang kalau x kuruskan badan".Acececececcehhh..memang cair la aku kan time tu.,nasib baik aku cakap aku ni student masa register.,nak x nak kena la aku jadi ahli.,dari aku kene baya yang 3900 td kan.fuuhh..harga ni pon 3 kalii gaji aku pon x ckup lagi nak baya kos treatment tu.,huhu.melayang duet eden,!.tapi xpela.at least kalauu aku nk teruskan 10 kali treatment tu aku x perlu dah nak bayar dengan harga 8K.,:)
..Lepas je bayar aku dapat voucher nehh.


Aku memang berbesar ati la nk bagi korang tiket neh..,free je.,kalau x nak rugi la.,sebab kalau korang register dekat mane2 pun belum tentu- tentu korang boleh dapat free trial ni.,sape nakk?.,ade 2 keping je.sapa cepat dia dapat., kalau x nak sudahhh.,x pakse pon.aku pon x rugi.huhu.

















4 comments:

mariam said...

haha pergi jugak ko.hehe so nak teruskan atau tidak??

syikin said...

haa.tggu la lagi bape taun.nk kumpul duet lu.haha

Unknown said...

Hahaha sy dpt gak.. sbb dkt wanita hari ini dia ada dtg.. dia kata free 500 berapa tah.. sy jawab la soalan dia tu . Pasty betul pulak dah.. apa yg free pun x tau la

Siti Scha said...

Hahaha sy dpt gak.. sbb dkt wanita hari ini dia ada dtg.. dia kata free 500 berapa tah.. sy jawab la soalan dia tu . Pasty betul pulak dah.. apa yg free pun x tau la