Tuesday, March 1, 2011

Bosannn !!

Korunk penah tak rasa bosan tahap gaban..agaknya adalah kot..mesti paham perasaan aku sekarang ni. bosan da tahap dewa19 da ni..Bukan bosan pe, tapi bosan ngan hidup yang steriotaip ni. Pagi bangun patu g keje, patu balik makan, tengok tb dan tido. Esok bangun g keje lagi, balik makan tido. Bapak la bosan giler life aku. Bila nak berubah ni. Hidup dalam keadaan yang bosan nak mampos.
Keje sekarang pon makin bertimbun sampai nak hang-out ngan member2 aku pon dah x de mase.

Aku tak nak jadi aku sekarang. Bila pikir pikir balik, aku belajar macam orang giler, patu keje. Keje pulak benda yang aku langsung tak minat.Dulu time study blaja pasal coding  je.,tetiba dapat keje dalam department project management. huh ~ siyes dulu aku fuck gile dengan subjek PROJECT MANAGEMENT.sekarang hamek kau.,memang aku kena menghadap la benda ni tiap2 hari. Aku tak tau camne aku leh score subjek yang aku tak minat (bukan nak angkat bakul tau, sikit la kot..haha..)  Kalo dulu dulu masa zaman kat kolej bila bosan je aku baca buku..bosan je aku study
(erk study ke..haha ) memang bosan betul ..

Aku tak minat langsung apa yang aku buat sekarang. Ini bukan aku, tapi nak buat macam mana. Hidup perlukan duit dolll..Kene keje, nak bagi mak senang. Nak bagi adik adik makan. Semua guna duit. Kalo bole pakai air liur je senang ar..Dari tadika aku dah buat da. Aku bukan anak yang suka menyusahkan mak bapak.mintak itu ini,.Tapi itulah hidup. Aku tak boleh nak pentingkan diri sendiri je..(tapi aku ikhlas ye..)

Aku nak keje yang aku minat..tapi aku xtaw la nak jadi hape...amek cos computer system .erm.nak jadi developer or programmer pening kepala la pulak kan.,cukup2 la sakit kepala and otak yang aku  hadapi time study n pratikal dulu untuk pikir koding nak buat system .,tapi syabas gak kat diri aku , even x minat banyak jugak la language computer aku balaja ,java, c++, cobol, visual basic , tapi sekarang dah lupe.kena study balik neh.

sampai sekarang diriku dilema untuk pikir ape cita-cita aku dan apekah pekerjaan aku yang sebenar nanti.hoho.

2 comments:

areshah said...

dik..
be strong k...
biasa laa idop sendiri nie...
byk benda yg kena korban kan..

syikin said...

HUHU.i'm tryingg..tengs :)