Monday, January 30, 2012

susah betol .

Korang rase susah tak nak carik kawan atau sahabat yang boleh sedih sekali dengan korang ?
susah kan ? ke aku sorang je yang rase macam tu ?
Al - maklum la , orang  yang KEREKKK , BAJET , and RAMAH SANGAT  macam aku ni mane la orang suka kan ?
tapi kejapp  , ,
ADE AKU KESAH ???.haha
Walaupun begitu aku bersyukur sangat sebab paling kurang pun aku ade la jugak kawan - kawan yang sanggup susah senang bersama walaupun TIDAK RAMAI ,  :)
Memadai jika seorang dua  , barulah dikatakan BFF kan ?
Kebanyakan sahabat sekarang ramai yang tidak ikhlas dalam berkawan , maksudnya di sini , dia mempergunakan kita ketika di waktu kesusahan dia je . Biler dah senang atau tidak ada masalah konpem mereka akan lupakan kau . Tidak begitu ?
Bila kita ada masalah pulak langsung dia tidak perdulikan , dan-dan je dia pura-pura busy la , ape la . bla.bla.bla.,,
Kawan yang lupa kawan pulak macam mane ?
Ramai jugak sahabat sekarang yang macam ni , ,Dulu time sekolah , selalu bersama ,asyik berkepit je berdua , nak pergi makan pon dengan orang yang same , pergi toilet bersama , tapi tandas asing-asing la ye , tapi bile dah abes sekolah , ntah mane ntah derang TERCAMPAK kan ?.kaba berita pun langsong dah tak ade ,
Bagi rakan-rakan yang bekerja atau belajar tu aku paham la jugak mereka buzy dengan tugasan masing-masing, ok takpe , itu alasan yang boleh diterima sebab aku pon kadang-kadang lupe jugak dengan kawan-kawan di sebabkan buzy

Kategori kawan paling lastskali aku pernah jumpe ialah , mengaku kawan bile kite tengah berduit / senang la dipendek kan cerita kan ,
Dari yang bertaun-taun tak bertegur , berbulan-bulan tak bertanya khabar , tetiba kau wujud pulak  .
Yang paling tak tahu malu kau suruh aku belanja kau pulak tu  , WTF ?
Belanja kaki boleh la . NAK?
TAPI aku tak pernah pon nak ambil hati sangat dengan telatah kawan-kawan aku , SERIOUSLY,
mungkin aku telah dilahirkan tanpa HATI dan PERASAAN kot.hahaha
ok . tipu la tu , :p

kawan dengan hati yang ikhlas , aku jamin perhubungan korang akan kekal ,
tapi kalau berkawan demi tujuan , konpem kekal setahun dua je , .

1 comment:

mariam said...

aku nak jugak belanja kaki.. ngee =p