Monday, June 21, 2010

Hari yang sangat  memenatkan.Hari-hari aku penat.Penat hari-hari.Penat berfikir.Penat berjalan mengharungi orang ramai.Hurm.korang pun mesti penat baca sebab banyak sangat 'word' penat.Itulah aktiviti harian aku semenjak dah praktikal neh.,keluar pagi dan tunggu bus di tepi jalan  untuk ke stesen Pandan Jaya.naik lrt  ke masjid jamek.,dari masjid jamek ke ampang park.Pastu jalan kaki sikit pegi ke opis.Huh.boleyh kurus.tapi macam xde effect pon yang menunjukkan badan aku boleh kurus.wahahah.Dalam masa 7 hari je aku dah rase macam setahun aku intern dekat opis berkenaan.Banyak sangat kerja.Semua nak kena buat cepat.Sampai makan pun kadang-kadang x sempat.,tekanan betol.Ada je kerja kena buat.Aku x kesah kena suruh pun,tapi suruh la buat kerja yang setaraf dengan kos yang aku amik dan silalah bercakap dengan sopan santun sikit.Ni tidak,nak suruh orang tolong tapi ayat kau macam nak mintak penyepak aku la pulak kan.Dekat kolej aku x diajar pulak cara nak menampal sticker cd,tulis tajuk dekat atas cd,fotokopi.,pergi belikan cd.staplerkan paper.,tebuk lubang dan letak dalam fail.,yang paling aku x faham sampaikan stapler pon nak suruh aku yang hantar .Wah !.agak2 la der..tapi x pe selagai aku bleh tahan aku try untuk bersabar.Maybe diaorang saje nak test aku KOT.Aku bukan intern untuk jadi PA kau.siyes shit aku betol-betol tensi kerja dekat situ.Kalu lagi berapa bulan alamatnye memang cepatlaaa kulitt aku berkedut..tu belum tambah lagi tekanan nak layan anak dan laki kat rumah.Aish.Betol-bettol dugaan.Ya Allah tabahkanlah hati hambaMu ini dan berilah aku kesabaran yang sebaik mungkin.Amiinnn.

7 comments:

Lyana Marzuki said...

AMIN!
Penat aku jaga anak kau sementara tunggu kau balik keje. HAHA.

yaya . said...

serius dowh. membe aku amek networking
lastlast dye kene main dengan miscrosoft excel je
aku naik pelik dah haha

syikin said...
This comment has been removed by the author.
syikin said...

lyana:mekasih la nyah jage anak aku jap.jasamu dikenang.haha

boncet:tu la.xtaw la lepas ni dia nak suruh aku buat ape pulak.silap2 nanti sruh aku gosok kasot dia pulak.aish.ade pulak chapter 'LAP KASOT' dalam java.?haha

m a r i a m said...

bersabar..
itu je mampu aku cakap..
ngeh~..hahaha

Azim said...

hhahahha..tregis aku bce...cian ko an...
xpla...ko ilek je...
ada hkmah...
ne tau pasni ko nk mtak jd PA dah lyak..
bab ko dah ada lthan n pngalman smua an..
pakage tu selain ko amik progrmming...heheheh
nty aku nk dgr cte ag...hhehhehe
sabar je k...wt cool je...huhhuh
tp ble ko mngandung dpt anak??
kwen pn x ag...hahahha

D said...

Hye,salam..

sy baru dapat tempat praktikal di unijaya resources. masuk bulan 6 nnt.sy nak tanya pendapat akak mcm mane company tu ye?okay tak buat praktikal kat situ?stress ke?sy bace post akak mcm kene buat kerja PA ek?huhu...
sy kos electronic engineering…sy harap akak sudi reply.nama sy fatin.